Om oss, holistisk hälsa och ekologiskt

Välkommen till VitaVera - företaget som vill inspirera till ekologisk livsstil!
VitaVera - organic lifestyle är resultatet av vårt mångåriga intresse för kost, hälsa, miljö, hållbar utveckling och personligt växande. Vi är övertygade om att utveckling och växande medvetenhet ofta sker på flera plan parallellt oavsett i vilken ände man börjar. Därför har vi valt att spänna över flera områden i butiken och vår förhoppning är att du ska hitta inspiration vare sig du letar efter giftfria babyprodukter, multivitaminer, glutenfri pasta eller söker en bok om yoga.

Vår ambition är att ha det bästa i vårt sortiment - inte det största sortimentet. Vi är ett familjeföretag med engagerade medarbetere som brinner för att våra kunder ska må bra, lära mer om ekologi, hälsa och hållbar utveckling och vi gillar kontakt och dialog med alla som besöker oss - såväl på webben som i vår butik i Midsommarkransen.

VitaVera - organic lifestyle startade vi hösten 2006 med en webbutik i liten skala, och ett lager i hemmakontoret. Tanken var att sälja enbart via internet, men efter att vi medverkat på marknaden Street här i Stockholm några gånger väcktes längtan att träffa våra kunder live mera regelbundet - vi tycker ju att det är så himla roligt att träffa andra med samma intressen som vi! I Juni 2008 var tiden mogen för en första fysisk butik.

I vår butik i Midsommarkransen finns samma sortiment som i webshopen, och här kan du prova vår ekologiska hudvård och makeup, provsitta meditationskuddar och yogabolster, spela på våra klangskålar, bläddra i våra böcker och ställa massor av frågor till oss! Det går utmärkt att lägga en order via webshopen och hämta den i butiken, eller byta en vara i butik som handlats online. Vi har märkt under åren som gått att många av er kunder tycker om att surfa i webshopen och sedan komma in och shoppa i butiken, och ibland tvärtom; prova smink och annat och sedan shoppa hemifrån. Vi försöker vara flexibla så att det blir bäst för dig som kund.

Vi har ett rum för samtal i butiken, och hit kan man komma på hälsocoaching eller samtalsterapi. Här finns Psykosyntesterapeut redo att ta emot klienter för kortare eller längre terapier på alla teman av kris eller smärta som kan uppstå i livet. Tanken med att integrera terapi med ekologiska och giftfria produkter är vår holistiska grundsyn att allt hänger ihop. Vi kan må psykiskt och fysiskt dåligt av näringsbrist eller belastning av gifter och tungmetaller såväl som av smärtsamma händelser i livet. Genom att ta hänsyn till hela människa kan vi skapa en postiv spiral för vämående där mat, näring och samtal blir pusselbitar på vägen till nytt välmående. Vi samarbetar även med andra terapeuter vid behov.

Vår önskan är att vår butik ska vara en mötesplats för dig som är intresserad av hälsa och hållbar utveckling ur ett holistiskt perspektiv. Att vi genom att utbyta kunskap, idéer och information tillsammans med er kunder blir medskapare till det nya samhället baserat på ett hållbart tänk, där det ekologiska och giftfria blir normen och där vi lämnar gift- och kemikalietidsandan bakom oss. Vi har öppet minst en kväll i månaden med olika hälso- och miljöteman. Dessa kvällar kan man komma och lyssna, umgås eller bara handla, utifrån eget behov.

Vi som arbetar här har en bred bakgrund; musiker, säljare, florist, statsvetare och webutvecklare. Vi möts i vårt gemensamma intresse för allt som gör oss människor starka, friska och i harmoni med naturen. För oss är vägen dit ren mat, rena kosttillskott, naturlig hudvård, kemikaliefri vardag, yogapractice och ett accepterande förhållningssätt.

I juni 2017 är det nio år sedan vi öppnade i Midsommarkransen. Mycket har hänt på dessa åtta år, alla har vi vuxit och utvecklats liksom vårt sortiment och vår kunskap. "VitaVera" står förresten för "Det sanna livet". Inte för att vi sitter inne med svaret på vad som är ett sant liv, det är naturligtvis olika beroende på vem man är. Det är snarare än uppmaning till oss själva och alla omkring oss att leva så sant, helt och från hjärtat som vi bara kan.

Välkommen till oss!
Anne-Li Thor & Mikael Pestel med personal

Hitta till vår fysiska butik:
Vi finns i Midsommarkransen strax söder om Sthlms City. Ta T-banan mot Fruängen, vi finns på Nybodagatan 1, ca 5 minuters promenad från T-banan. Om du kommer med bil: numera betalparkering zon 4, och det brukar alltid finnas lediga platser dagtid i anslutning till vår butik.

Se våra öppettider i butik här!