2013-08-28

Mats-Eric Nilsson har granskat vad det egentligen är i maten vi serveras på krogen - läs hans väl researchade bok som kommer att vara en nagel i ögat för alla dem som serverar mat med billiga dåliga fetter och andra eländiga tillsatser!

I boken Veggivore får du inspiration att laga mat med grönsker som grund, och lägga till lite kött och fisk som tillbehör istället för att animaliskt protein blir basen i maten. Ett sunt och hållbart tänk kring mat, tycker vi, som definitivt minskar mängden kött vi äter, men inte utesluter det helt - bra för miljön och bra för de som är "proteintyper" ämnesomsättningsmässigt och har svårt att klara dagen på helt vegetarisk kost

Och så nya "dieten" 5:2 som det skrivs så mycket om - egentligen inte en diet utan ett förhållningssätt till hälsa och mat som man kan använda hela livet. Bygger på forskning som säger att vi mår bättre av att "halvfasta" ett par dagar i veckan, äta få kalorier och därmed låta kroppen och matsmältningen vila vilket ska ge bättre förutsättningar fär läkning.

    Varor som nämns i nyheten