Hem » Skapa egen hudvård » skapa tvål

skapa tvål

Skapa tvål av glycerintvålmassa

Göra tvål tillsammans med familjen eller kompisarna kan bli ett riktigt mysigt pyssel! Det är inte alls krångligt med färdig tvålmassa. Glycerintvålar blir lite mjukare än "vanlig" tvål, men är ändå väldigt dryga och räcker länge. De innehåller mindre mängd kemikalier och är mer skonsamma för huden. Glyceringtvål är helt vegetabilisk. Tar du tvålmassan med sheasmör får du dessutom en extra återfettning och hudvårdande effekt på din tvål.

Såhär gör du tvål:
Smält önskad mängd tvålmassa i vattenbad eller mikrovågsugn (smält på låg effekt och några sekunder i taget så att inte massan blir för varm; då kan den bli förstörd).
Blanda i färgen du vill ha, och vänta sedan till massan är omkring 45 grader innan du häller i den eteriska olja du valt - för att den inte ska förflyktigas. Men man får passa på - massan stelnar snabbt när den svalnar! Om massa skulle stelna innan du hunnit hälla den i formen är det bara att smälta den på nytt.
Häll sedan upp i formar - du kan använda tomma mjölk- eller crème fraiche-förpackningar om du inte vill köpa formar - och låt tvålarna stelna. Du kan ställa dem i kylen om du är otålig! Sen är det bara att ta loss dem ur formen och använda, eller förpacka fint som present eller julklapp.
Här nedan hittar du allt du behöver!